خشک کن Dryer
اولین سایت و مرجع دانلود و آموزش کنترل و ابزاردقیق
دانلود کتاب ابزاردقیق دانلود جزوه کنترل دانلود نرم افزار ابزاردقیق و کنترل

 

 

 

 

خشک کن(Dryer): 

این وسیله به منظور رطوبت زدایی در مواد جامد کاربرد دارد و آنها را می توان بصورت زیر تقسیم بندی نمود:

 

1- خشک کن ثابت:

عملیات خشک کردن یا بصورت ناپیوسته و یا بصورت پیوسته انجام می شود.در فرآیند ناپیوسته مقداری جسم جامدتر در مجاور جریان هوا قرار می گیرد و این جریان هوا باعث تبخیر آب جسم تر می شود.در فرآیند مداوم جسم تر و همینطور جریان گاز از داخل دستگاهی عبور می کنند و زمان اقامت کافی به آن، جهت خشک شدن در دستگاه داده می شود.

 

2- خشک کن های ناپیوسته:

بدلیل هزینه بالا معمولا در مقیاسهای کوچک استفاده می شوند.

 

 

3- خشک کن های مستقیم:

ساختمان این خشک کن ها به مقدار زیاد به طبیعت مواد خشک شونده بستگی دارد.خشک کن های سینی دار که بعضی اوقات کابینی یا قفسه ای نیز گفته می شوند برای خشک کردن جامداتی که بایستی روی سینی نگهداشته شوند.از جمله مواد خمیری (کیک فیلتر) یا جامدات مشابه استفاده می شوند.نوعی از این خشک کن ها وجود دارند که شامل یک کابین با تعدادی سینی است که قابل خارج کردن از آن می باشند.بعد از بارگذاری کابین بسته می شود و هوای گرم شده بین سینی ها جریان میابد تا رطوبت موجود در جسم را تبخیر کند.

4- خشک کن های غیرمستقیم:

از این نمونه می توان به خشک کن های قفسه ای تحت خلا اشاره داشت که این دستگاه ها نیز مشابه خشک کن های سینی دار مستقیم ساخته می شوند با این تفاوت که از درهای دردزگیری شده استفاده می شود تا بتواند خلا ایجاد شده در خشک کن را نگه دارد.

5- خشک کن های انجمادی:

موادی که حتی تا دمای متوسط نمی توانند گرم شوند از جمله مواد غذایی یا دارویی، می توانند با کمک این نوع خشک کن ، خشک شوند.ماده تر، در معرض هوای خیلی سرد قرارگرفته و منجمد می شود و سپس در اتاق خلا قرار گرفته و رطوبت خارج شده توسط چمچ خلا یا اجکتور به بیرون هدایت می شود.

 

6- خشک کن های مداوم:

این خشک کن ها با توجه به حجم محصول نسبتا کوچک، با دیگر دستگاههای موجود در فرآیند شیمیایی تطابق بیشتری داشته و نیاز به ذخیره و انبار کردن قبل از خشک کردن ندارند.محصول بدست آمده دارای رطوبت یکنواخت تری است و هزینه به ازای واحد وزن محصول نسبتا کم است.شبیه خشک کن های ناپیوسته نوع خشک کن یا ساختار آن به شرایط ماده خشک شونده بستگی دارد.

7- خشک کن های تونلی:

این خشک کن ها دارای تونل نسبتا درازی می باشند که سینی های محتوی مواد خشک شونده روی واگنهایی قرارداده شده و از آن عبور می کنند.زمان اقامت در خشک کن باید به حد مناسب طولانی باشد تا رطوبت به مقدار مورد نظر برسد.برای دماهای نسبتا پایین معمولا از هوای گرم شده توسط بخار استفاده می شود و در دمای بالاتر و مخصوصا زمانی که نیاز نیست محصول تمیز باشد، از گازهای احتراق استفاده می شود.

 

8-خشک کن های بشکه ای:

مواد سیال همچون محلولهای لجنی و خمیرها می توانند روی خشک کنهای غیر مستقیمی که به خشک کن های بشکه ای معروف هستند، به رطوبت مورد نظر برسند.بشکه از داخل توسط بخار گرم شده و قسمتی از آن در حوضچه مواد خشک شونده غوطه ور می باشد.چرخش بشکه باعث بوجود آمدن فیلمی از مواد شده و در چرخش کامل، این فیلم خشک شده و از طرف دیگر توسط کاردکی تراشیده می شود.

 

9-خشک کن های پاششی:

محلولها، لجنها و خمیرها می توانند با پاشیده شدن به داخل جریانی از گاز داغ خشک شوند.دستگاهی که این عمل را انجام می دهد به خشک کن پاششی معروف است.در شکل زیر نمونه ای از این نوع خشک کن را می بینیم:

 

10- خشک کن های بستر سیال:

جامدهای گرانولی توسط جریانی از هوای داغ بصورت سیال درآمده و آب خود را از  دست می دهند. مشخصه این خشک کن ها جریان تقاطعی گاز خشک کننده و جریان جامد می باشد.

 

11- خشک کن های نیوماتیک:

اگر سرعت گاز به اندازه کافی زیاد شود تا بستر مواد جامد از حالت سیال به حرکت درآید، باعث خروج مواد از بالا به بستر شده و مواد جامد همراه جریان گاز به حرکت در خواهند آمد که اساس این نوع خشک کن ها را تشکیل می دهد.

در زیر یک انیمیشن آموزشی فلش براتون گذاشتم امیدوارم به کارتون بیاد.

 

 

حجم 4 مگابایت

 

 

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





تاريخ : برچسب:درایر, dryer , air dryer, ,
ارسال توسط پوریا

آرشیو مطالب
ارزهای دیجیتال
تصویر زیر نشان دهنده قیمت روز بیت کوین می باشد و با کلیک بر روی ان می توانید قیمت سایر ارزها را در صرافی انلاین مشاهده نمایید
(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-52170159-2', 'auto'); ga('send', 'pageview');